På STX har alle idræt – men nogle har mere idræt end andre. Idræt på c-niveau er for alle, mens idræt-B er for dem, der vil lidt mere. Det kan være at du elsker at bevæge dig og ikke kan få nok af løb, træning, dans, boldspil og kampsport. Det kan også være at du drømmer om at arbejde med kroppen professionelt og gerne vil have lidt mere teori bag øvelserne.

I den teoretiske del af faget får man grundlæggende viden om kroppens funktion (anatomi og fysiologi) og bliver undervist i idrætsteori og træningslære – dvs. hvad der sker i kroppen under forskellige former for idræt, og hvordan man træner hensigtsmæssigt.
Læreren og holdet vælger desuden i fællesskab nogle af følgende emner: idræt, kultur og samfund, idrætspsykologi, idrætshistorie, doping, skader, kost, sundhed og livsstil.

Du kommer til at arbejde i grupper med at lave opvarmnings- og grundtræningsprogrammer, og hver elev udarbejder et personligt træningsprogram. Du får mulighed for at deltage i løb, fx Team Challenge i Holstebro eller Adventure Race i Videbæk - og så skal du også prøve selv at stå som arrangør for et Adventure Race for yngre elever.

FacebookTwitterInstagramYoutube