undersidebanner-3.jpg

Snart kan du kombinere surf med en studentereksamen på Ringkøbing Gymnasium

Vi har længe haft en drøm om at udnytte de helt særlige omgivelser omkring Hvide Sande og Ringkøbing Fjord til at tilbyde vores lokale unge, samt unge med interesse for surf fra resten af landet, en ny mulighed.

Planerne har i løbet af de sidste år udviklet sig i samarbejde med en gruppe af erhvervsfolk, iværksættere og lokale ildsjæle fra Hvide Sande. Sammen har vi en ambition om at skabe en gymnasial uddannelse, hvor undervisningen i de obligatoriske fag suppleres af aktiviteter inden for vandsport, primært surfing.

Vores ambitionen er at give de unge mulighed for både at få en normal gymnasial uddannelse med alle de muligheder, det åbner for videre uddannelse, og blive en del af et helt særligt miljø, hvor der er et fællesskab omkring surf. Ud over de rammer, der skabes for aktiviteter på vandet, så vil der være særligt fokus på faget tysk og på emnerne bæredygtighed og turisme.

Vi planlægger at kunne tage elever ind på den nye gymnasieafdeling i Hvide Sande i 2024 eller senest 2025. Allerede fra 2023 vil dem, der ønsker at kombinere en normal gymnasieuddannelse i Ringkøbing med surf-aktiviteter og evt. bosætning i Hvide Sande, kunne få hjælp til at finde bolig og fritidsjob samt blive introduceret til surfermiljøet i Hvide Sande. I den første periode vil det forløb, vi udbyder, have en mindre formel karakter, men der vil være aktiviteter med vandsport og surfing i samarbejde med vores partnere i Hvide Sande.

Den stærke lokale forankring i projektet fra erhvervslivet og frivillige kræfter i Hvide Sande gør, at vi kan tilbyde nogle gode og sikre rammer for de unge mennesker, også dem som flytter til fra andre dele af landet.

Det er et samarbejde, vi venter os rigtig meget af, og vi glæder os over endelig at kunne offentliggøre vores planer.

Se artiklen i Dagbladet her: Læs mere

 

FacebookInstagramYoutube