undersidebanner-6.jpg

Snart kan du kombinere surf med en studentereksamen på Ringkøbing Gymnasium

 

 

Vi har længe haft en drøm om at udnytte de helt særlige omgivelser omkring Hvide Sande og Ringkøbing Fjord til at tilbyde vores lokale unge samt unge med interesse for surf fra resten af landet en ny mulighed.

Planerne har i løbet af de sidste år udviklet sig i samarbejde med en gruppe af erhvervsfolk, iværksættere og lokale ildsjæle fra Hvide Sande. Sammen har vi en ambition om at skabe en gymnasial uddannelse, hvor undervisningen i de obligatoriske fag suppleres af aktiviteter inden for vandsport, primært surfing.

Vores ambition er at give de unge mulighed for både at få en normal gymnasial uddannelse med alle de muligheder, det åbner for videre uddannelse, og blive en del af et helt særligt miljø, hvor der er et fællesskab omkring surf. Ud over de rammer, der skabes for aktiviteter på vandet, vil emnerne bæredygtighed og turisme samt sproget tysk være i fokus.

Vi planlægger at kunne tage elever ind på den nye gymnasieafdeling i Hvide Sande i 2024 eller senest 2025. Allerede fra 2023 vil de, der ønsker at kombinere en normal gymnasieuddannelse i Ringkøbing med surf-aktiviteter og evt. bosætning i Hvide Sande, kunne få hjælp til at finde bolig og fritidsjob samt blive introduceret til surfermiljøet i Hvide Sande. I den første periode vil det forløb, vi udbyder, have en mindre formel karakter, men der vil være aktiviteter med vandsport og surfing i samarbejde med vores partnere i Hvide Sande.

Den stærke lokale forankring i projektet fra erhvervslivet og frivillige kræfter i Hvide Sande gør, at vi kan tilbyde nogle gode og sikre rammer for de unge mennesker, også dem som flytter til fra andre dele af landet.

Lørdag d. 21.01 2023 kl. 14 holder vi informationsmøde på Ringkøbing Gymnasium for alle, som er interesserede i at høre mere om mulighederne for at dyrke surf og samtidig tage en studentereksamen hos os.

Her kan man møde to af vores elever, som er aktive i surfermiljøet og en repræsentant fra Hvide Sande. De elever, som ønsker at flytte til Hvide Sande, kan derfor få mere at vide om, hvordan de kommer til at bo. De kan også høre om den hjælp, de kan få med at finde på plads i byen, få et fritidsjob og komme ind i surfermiljøet.

Vi vil desuden fortælle mere generelt om, hvordan vi planlægger at skabe tid og plads til surf i den daglige skolegang. Vi vil bl.a. fortælle om de surfaktiviteter, vi planlægger for næste skoleår.

Der bliver både et fælles opæg og mulighed for individuelle samtaler.

Se artikel i Dagbladet om projektet her: Læs mere

FacebookInstagramYoutube